Du hittar programmet även på Eskilstuna Kommuns Evenemangsguiden
där du också kan finna många andra intressanta arrangemang.

Arrangörer: Eskilstuna Jazzklubb, Eskilstuna Kultur, Statens Kulturråd, ABF m.fl.

F Ö R K Ö P
Biljetter till samtliga arrangemang kan förköpas hos
Eskilstuna Turistbyrå
Rothoffsvillan, Tullgatan 4
Telefon: 016 - 710 70 00
Förköpsavgift tillkommer

Eskilstuna Jazzklubbs höstprogram 2014 som PDF-fil - som zippad text-fil

Du kan hitta mer information om våra konserter under länken Press

Tillbaka till historik

Juli - Augusti - September - Oktober - November - December

Fredag 12 september kl 20.00 – Lokomotivet
GUNHILD CARLING med SANDVIKEN BIG BAND
Sångerskan, musikekvilibristen och multiinstrumentalisten Gunhild Carling framträder här tillsammans med Sandviken Big Band, ett av landets främsta storband. Gunhild har tagit publiken med storm genom musikens värme och en personlig humor. Ena gången ser vi henne i TV-programmet ”Let´s Dance”, andra gången i ”Allsång på Skansen”. Ena gången ses hon framträda i Central Park i New York inför 10.000 personer och andra gången får vi ha henne för oss själva i Lokomotivet i Eskilstuna inför 500 personer. Vi får höra musik från jazzens guldålder med mycket swing och den amerikanska sångboken kommer att stå i centrum. Förutom en hel del sång av Gunhild får vi höra henne framträda på trumpet, trombon, munspel, blockflöjt och säckpipa. Det är sällan man får möta en artist med en så fantastisk scennärvaro och en så unik publikkontakt.
Entré: 240 kr med Kuriren-PLUS. Medlem i EJK 250 kr. Övriga: 300 kr.
Medarr.: Eskilstuna-Kuriren och SparbanksStiftelsen Rekarne.
OBS! Lokomotivet. Två set med paus.
Restaurang P-2 har öppet för middag innan konserten.
OBS! Bordsbeställning: 016-13 61 37.
Även barservering före konsert och i pausen.

Onsdag 17 september kl 19.30 – Contrast
JAM-KVÄLL
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av David Ehrlin – saxofon, Thomas Rydell – gitarr, Stefan Käck – bas och Platon Woxler – trummor.
Kontaktperson är David Ehrlin på telefon 0703-67 17 30.
Medarrangör: Eskilstuna Musikskola.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Lördag 20 september kl 19.00 – Kulturhus Tandla Skola
MUSIK FÖR FLYGEL OCH TRUMPET
Nu får vi möjlighet att njuta av klasisk pianomusik på den nyrenoverade flygeln. Det blir Eskilstuna Musikskolas nestor, pianoläraren Peter Richloow, som tillsammans med trumpetaren Johan Richloow framför musik från Händel till Honegger.
– PAUS med fika –
MINA TEXTER
Inga-Lill Sjönneby med vänner bjuder på ett smaskigt musikaliskt smörgåsbord, där den gemensamma nämnaren är att alla texter är skrivna av Inga-Lill. Hon sjunger och musicerar tillsammans med Annelie Lindholm – sång, Amalia Sjönneby – sång, Josef Lännerström – sång, gitarr och bas, Mattias Eriksson – percussion och piano samt Ola Sjönneby – bas och trumpet.
Entré: Frivillig entrégåva.
För bokning och info: www.tandlaskola.se eller tel 0736-40 71 73.
Arrangör: Tandla Skolas Vänner i samarbete med EJK.

Onsdag 24 september kl 19.30 – Contrast
CHRISTINA GUSTAFSSON med BERNT ROSENGREN QUARTET
Tillsammans med sångerskan Christina Gustafsson möter vi här tenorlegenden Bernt Rosengren och hans sedan mer än 10 år väl sammansvetsade kvartett, som i övrigt består av Stefan Gustafson – piano, Hans Backenroth – kontrabas och Bengt Stark – trummor. Såväl Christina Gustafsson som Bernt Rosengren Quartet tillhör de av publiken mest efterfrågade sedan flera år tillbaka. Repertoaren är standardlåtar och femtio- och sextiotalsjazz, när den är som allra bäst.
Entré: 150 kr för medlem i EJK. Övriga 180 kr.

Fredag-lördag 26–27 september – Munktellstaden – Fri entré
VÄRLDSKULTURFESTIVALEN 2014
Den nionde Världskulturfestivalen äger rum 26-27 september i Munktellstaden. Festivalen bjuder på workshops och utställningar, teater som berör och belyser, marknad, explosiv dansexposé och inte minst helt unika musikaliska möten, skapade speciellt för Världskulturfestivalens publik.
Arrangörer är Eskilstuna kommun, Scenkonst Sörmland, Eskilstuna Folkhögskola, Studiefrämjandet, Sensus och ABF med stöd av Sparbanksstiftelsen Rekarne, Eskilstuna Kommunfastigheter och Munktellstaden samt föreningslivet i Eskilstuna varav bland andra EJK.
Programmet är skapat i samverkan med Eskilstuna föreningsliv.
Fri entré. Se vidare på www.facebook.com/varldskulturfestivalen

upp

Onsdag 1 oktober kl 19.30 – Eskilstuna Teater
”JOJJE” WADÉNIUS & CLEO BANDET
Georg ”Jojje Wadenius har åter samlat sitt legendariska band från 80-talet och Cleo-plattan (1987). Några av Skandinaviens genom tiderna bästa musiker bjuder på sin unika blandning av funk och melodisk fusion (med några stänk av jazz och blues). Det blir gamla hits men också nyare material, inte minst från förra årets skivsläpp. Gitarrfenomenet Georg ”Jojje” Wadenius hör vi med legendarerna Johan Nordenström – keyboards, Lars ”Larry” Danielsson – bas och Per Lindvall – trummor. Jojje är ju annars mest känd från så vitt skilda sammanhang som dels sin medverkan i den amerikanska gruppen Blood, Sweat & Tears och dels sjungande barnvisor.
Entré: 190 kr för medlem i EJK. Övriga: 220 kr.
Medarrangör: SparbanksStiftelsen Rekarne.
OBS! Eskilstuna Teater. Två set med paus.

Onsdag 8 oktober kl 19.30 – Contrast
JAM-KVÄLL
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av Adrian Holmström – saxofon, Jan Elvi – gitarr, Dan Jisei – bas och Mattias Eriksson – trummor.
Kontaktperson är David Ehrlin på telefon 0703-67 17 30.
Medarrangör: Eskilstuna Musikskola.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Fredag 10 oktober kl 15.00 – Josef’s House of Blues
LASSES FREDAGSSTUK
Titti Sjöblom om sin mor Alice Babs
Alice Babs – Mamma & Idol spelas på tio platser i Sverige under oktober. Lasses Fredagsstuk kan med stolthet presentera ett utdrag ur den konserten. Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson berättar i ord och ton musikaliska minnen ur ett nära och personligt perspektiv om Alice Babs. — Titti Sjöblom, sång; Ehrling Elisasson, gitarr, sång; Krister Lundkvist, piano.
Arr.: Lasses Fredagsstuk i samarbete med Tontroll, EJK och Josef’s.
Entré: 100 kr för medlem i EJK och Tontroll. Övriga 140 kr.
Matgäster från 14.00 bokar bord via 016-12 34 60.
www.lassesfredagsstuk.se

Lördag 11 oktober kl 14.30 – Konstmuséet
SE-QUARTET
SE-Quartet är ett tvärnordiskt samarbete mellan Rasmus H Thomsen från Danmark och tre svenska musiker, vilka har gjort närmare 60 konserter runt om i Sverige och Danmark. Bandet är aktuellt med en ny skiva i september 2014 som heter Days to come där energin och tempot skruvats upp jämfört med debutalbumet Tears in the Rain från 2012. Musiken sveper från lugnt och melodiskt till energiska och färgstarka improvisationer i ett jazzpoppigt format. SE-Quartet består av David Ehrlin – saxofoner och basklarinett, Rasmus H Thomsen – piano, Martin Sundström – kontrabas och Antti Ojala – trummor.
Fri entré.
Huvudarrangör: SE-Quartet i samarbete med Eskilstuna Konstmuseum och EJK.
OBS! Eskilstuna Konstmuséum.

upp

Onsdag 15 oktober kl 19.30 – Contrast
SECOND LINE JAZZ BAND – 25 ÅR
Tradjazzbandet bildades 1989 och är numera etablerat som ett av Europas mest populära band i genren. Med en repertoar som spänner mellan Bunk Johnson och Kid Ory till Bob Dylan via Louis Prima och Irving Berlin, blues och gospel, har bandet blivit publikfavoriter var man än uppträder. Hela 13 CD-skivor har de hunnit släppa, men framför allt har bandet gjort sig känt som ett liveband. Alla de som hörde bandet för 5 år sedan på Contrast vet vad vi talar om – succé. I bandet hör och ser vi Jesper Albrektsson – trumpet och sång, Niklas Carlsson – trombon, Olof Skoog – saxofon, klarinett och sång, Anders Wasén – banjo, Per Bach – kontrabas och Johan Horner – trummor.
Entré: 150 kr för medlem i EJK. Övriga 180 kr.

Torsdag 16 oktober kl 19.30 – Contrast
HELNOTEN – 15 ÅR
En succé lär ju vara svår att upprepa, men här tvekar vi inte det minsta att för sextonde året i rad presentera En helkväll med Helnoten. Vi bjuds på bl.a. swing och mainstream presenterat av flera lokala musikaliska konstellationer.
Detaljerat program kommer senare.
Entré: 100 kr.
Huvudarrangör: Kamratföreningen Helnoten i samarbete med EJK.
OBS! Contrast.

Lördag 18 oktober – Contrast
TUNAJAZZEN’14 – FESTIVAL
med bl.a. Succéorkestern Astoria
Den traditionella musikfestivalen för musiker med anknytning till Eskilstuna firar i år 29 år. Vi presenterar som vanligt ett flertal jazzgrupper, som kommer att framträda under eftermiddagen och kvällen. Vi kommer att bjudas på ett varierat program med jazzmusik från olika tidsåldrar.
Programaffischen som pdf-fil. (Öppnas i nytt fönster.)
Mat och dryck serveras av restauratör.

Lördag 25 oktober kl 19.00 – Kulturhus Tandla Skola
KVARTETTGODIS MED 4TUNA
Skön stråkmusik framförs av musiker från Eskilstuna. Björn Jönsson och Kari Manell – violin, Claes Ekedahl – viola och Ingela Karp – cello. Musik av Mozart, Wikmansson, Brahms samt folkmusikarrangemang av Gunnar Hahn.
– PAUS med fika –
HIGH FIVE
High Five är en kvintett med sångare från Stockholms Musikgymnasium som startades hösten 2013 och sjunger à capella. De har sjungit vid allt från företagsfester till större konserter. Vokalgruppen sjunger poplåtar lika gärna som klassiska körstycken och inspireras av andra vokalensembler som exempelvis The Real Group. Vi hör Linnéa Nordenback – sopran, Anna Bevin – alt, Love Becker – tenor, Jakob Lundvall – baryton och Daniel Häll – bas.
Entré: Frivillig entrégåva.
För bokning och info: www.tandlaskola.se eller tel 0736-40 71 73.
Arrangör: Tandla Skolas Vänner i samarbete med EJK.

Onsdag 29 oktober kl 19.30 – Contrast
KATHY MORROW med KJELL FERNSTRÖM KVARTETT
Amerikanska sångerskan Kathy Morrow kommer på efterlängtat återbesök till Sverige och Eskilstuna, där publiken föll för hennes sång och pianospel senast. Hon har en stark och övertygande rytmisk och melodisk känsla och väljer att bjuda på standardlåtar och material från ”The Great American Songbook”. Medmusiker är Kalle Lundborg – saxofon, Kjell Fernström – piano, Arne Wilhelmsson – kontrabas och Jesper Kviberg – trummor.
Entré: 150 kr för medlem i EJK. Övriga 180 kr.

upp

Onsdag 5 november kl 19.30 – Contrast
JAM-KVÄLL
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av Ola Sjönneby – trumpet, Johannes Rytzler – piano, Adam Nätt – bas och Lenne Lehtonen – trummor.
Kontaktperson är David Ehrlin på telefon 0703-67 17 30.
Medarrangör: Eskilstuna Musikskola
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Fredag 7 november kl 15.00 – Josef’s House of Blues
LASSES FREDAGSSTUK
Mike Beat and His Hopeless Strummers
Härligt uppsluppen och välspelad country/amerikana från succébandet på Eskilstuna Parkfestival och Café Norr.
Arr.: Lasses Fredagsstuk i samarbete med Tontroll, EJK och Josef’s.
Entré: 100 kr för medlem i EJK och Tontroll. Övriga 140 kr.
Matgäster från 14.00 bokar bord via 016-12 34 60.
www.lassesfredagsstuk.se

Fredag 7 november kl 20.00 – Eskilstuna Teater
SCOTT HAMILTON & JAN LUNDGREN QUARTET
”A Perfect Match”, så kan kombinationen Scott Hamilton – tenorsaxofon och Jan Lundgren – piano beskrivas. Svängig jazzmusik av allra högsta kvalitet. Samspelet mellan dem är mer än 15 år gammalt och närmast telepatiskt. Repertoaren består av kända jazzevergreens blandat med melodier från den svenska sångskatten. Bästa tänkbara stöd får de från handplockade Hans Backenroth – bas och Kristian Leth – trummor. Jan Lundgren och Scott Hamilton besökte Göteborgs Konserthus för några år sedan för en oförglömlig och utsåld konsert i Stora salen. En stor upplevelse kan vi förvänta oss.
Entré: 190 kr för medlem i EJK. Övriga: 220 kr.
Medarrangör: SparbanksStiftelsen Rekarne.
OBS! Eskilstuna Teater. Två set med paus.

Söndag 16 november kl 16.00 – Contrast
CASABLANCA BIG BAND och
MUSIKSKOLANS IMPROVISATIONSGRUPPER

Musikskolans elever får här chansen att visa upp sig under en hel konsert i två set. Dels får vi höra flera improvisationsgrupper i mindre konstellationer och dels lyssnar vi till Musikskolans storband, Casablanca Big Band, som spelar fusion och jazz med ungdomlig intensitet och glöd.
Medarrangör: Eskilstuna Musikskola.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

upp

Fredag 21 november kl 20.00 – Eskilstuna Teater
GEORGIE FAME & AMANDA SEDGWICK
med CLAES CRONA TRIO

Georgie Fame är fortfarande en av världens mest eftertraktade sångare med hela jorden som sitt arbetsfält. Hans stora hits ”Yeh, Yeh” och ”The Ballad of Bonnie and Clyde” från 1960-talet minns vi mycket väl. Nu är han äntligen tillbaka i Sverige med sångerskan och altsaxofonisten Amanda Sedgwick, som vi tidigare har hört med egen kvintett och även i helt andra sammanhang. De två backas här upp av Claes Crona Trio, som här består av Claes Crona – flygel, Hans Andersson – kontrabas och Johan Löfcrantz Ramsay – trummor. Många av Georgie Fames hits får vi höra på denna turné, till vilken han kommer direkt från ett samarbete med Van Morrison i London, som han, efter denna turné, återkommer till för en veckas konserter på berömda Ronnie Scott’s.
Entré: 240 kr med Kuriren-PLUS. Medl. i EJK 250 kr. Övriga: 300 kr.
Medarr.: SparbanksStiftelsen Rekarne, Eskilstuna-Kuriren och Volvo.
OBS! Eskilstuna Teater. Två set med paus.

Lördag 22 november kl 19.00 – Kulturhus Tandla Skola
TRILUR
Vet du vad svensk populärjazz är för typ av genre? Här får du ett svängigt och levande exempel på detta. Med egna arrangemang på svenska poplåtar vill gruppen nå fram till lyssnaren. Trion, som består av Simon Stålspets – gitarr, Claes Fall – bas och Ola Sjönneby – trumpet, bildades sommaren 2014.
– PAUS med fika –
A CAPRICCIO
”Kända folkvisor på okända vis” – den mångsidiga kören A Capriccio från Eskilstuna framför såväl traditionella svenska folkvisor som mindre kända irländska och brasilianska körstycken. Programmet bjuder på många nya och spännande arrangemang och tar ofta ut svängarna utanför den traditionellt sjungna körrepertoaren. A Capriccio består av 16 korister med höga ambitioner och stor körvana. Kören bildades 1994 och leds sedan 2012 av Anton Leandersson-Andréas.
Entré: Frivillig entrégåva.
För bokning och info: www.tandlaskola.se eller tel 0736-40 71 73.
Arrangör: Tandla Skolas Vänner i samarbete med EJK.

Onsdag 26 november kl 19.30 – Contrast
TRINITY
Jazz på Hammond B3 i världsklass
Här kommer det att svänga rejält. Efter att i våras ha släppt sin tredje skiva, som har fått lysande recensioner, ger sig trion ut på turné. Musikerna är gamla bekanta och kära publikfavoriter på vår scen med Karl Olandersson – trumpet, Andreas Hellkvist – Hammond B3 och Ali Djeridi – trummor. Repertoaren består av så gott som uteslutande välbekant material av bland andra George Gershwin, Burt Bacharach, John Lennon, Hoagy Carmichael och Errol Garner.
Entré: 120 kr för medlem i EJK. Övriga 150 kr.

upp

Onsdag 3 december kl 19.30 – Contrast
HANNAH SVENSSON – FILIP JERS GROUP
Publikens önskeartister ! Vi har tidigare hört dem var för sig, men här kommer de två tillsammans. Hannah Svensson – sång och Filip Jers – munspel garanterar publikrusning. Efter att första gången ha framträtt 2013 på jazztemplet Nalen har det blivit åtskilliga spelningar för det unga jazzparet. De bjuder på en repertoar med framförallt standardlåtar och musik ur ”The Geat American Songbook”. I trion bakom dem hör vi välrenommerade Filip Ekestubbe – piano, Niklas Fernqvist – kontrabas och Daniel Fredriksson – trummor. ”
Entré: 150 kr för medlem i EJK. Övriga 180 kr.

Onsdag 10 december kl 19.30 – Contrast
ELIN LARSSON GROUP
Flerfaldigt belönade Elin Larsson Group är ett av de hetaste banden på den svenska jazzscenen just nu. Saxofonisten och kompositören Elin Larsson är en av frontfigurerna för den nya generationen jazzmusiker. Trots sin ungdom har hon nyligen släppt sin tredje CD och har kalendern fulltecknad med konserter såväl nationellt som internationellt. Vi bjuds på en varierad repertoar, som av en recensent beskrevs som en hybrid av jazz, rock & pop och folkmusik” och det mesta kommer från Elins penna. Gruppen består av Elin Larsson – saxofoner, Kristian Persson – trombon, Henrik Hallberg – gitarr, Niklas Wennström – kontrabas och Johan Käck – trummor.
Entré: 120 kr för medlem i EJK. Övriga 150 kr.

Fredag 12 december kl 15.00 – Josef’s House of Blues
LASSES FREDAGSSTUK
Josef’s Julklapp 2014 • S:t Eskil Arts & Performance
Josef delar ut sin julklapp i form av ett stipendium till ung lovande lokal musiker. Uppträder gör musikaliska elver från spetsutbildning i S:t Eskils årskurs 3.
Arr.: Lasses Fredagsstuk i samarbete med Tontroll, EJK och Josef’s.
Entré: 100 kr för medlem i EJK och Tontroll. Övriga 140 kr.
Matgäster från 14.00 bokar bord via 016-12 34 60.
www.lassesfredagsstuk.se

Söndag 21 december kl 16.00 & 19.00 – Kulturhus Tandla Skola
JUL I TANDLA SKOLA
En julkonsert med närhet och värme, där traditionella julsånger blandas med ny julmusik. Nytt för i år är att Rasmus H Thomsen – piano och David Ehrlin – saxofon medverkar. För fjärde året i rad hör vi familjen Ola, Inga-Lill, Elin och Amalia Sjönneby.
Entré: Frivillig entrégåva.
För bokning och info: www.tandlaskola.se eller tel 0736-40 71 73.
Arrangör: Tandla Skolas Vänner i samarbete med EJK.

upp