Du hittar programmet även på Eskilstuna Kommuns Evenemangsguiden
där du också kan finna många andra intressanta arrangemang.

Arrangörer: Eskilstuna Jazzklubb, Eskilstuna Kultur, Statens Kulturråd, ABF m.fl.

F Ö R K Ö P
Biljetter till samtliga arrangemang kan förköpas hos
Eskilstuna Turistbyrå
Rothoffsvillan, Tullgatan 4
Telefon: 016 - 710 70 00
Förköpsavgift tillkommer

Eskilstuna Jazzklubbs vårprogram 2012 som PDF-fil - som zippad text-fil

Du kan hitta mer information om våra konserter under länken Press

Tillbaka till Historik

Lördag 21 januari kl 20.00 – Lokomotivet
Swingafton i Benny Goodmans och Artie Shaws anda med
SANDVIKEN BIG BAND och
KRISTER ANDERSSON

En swingkonsert med musik av bland andra klarinettkungarna under swingperioden – Benny Goodman och Artie Shaw. På scenen ser och hör vi Sandviken Big Band, som är ett av landets förnämsta och mest populära storband i sällskap med i Eskilstuna födde och fostrade klarinettisten och saxofonisten Krister Andersson. Här framträder han som klarinettist och som sådan anses han av många vara den allra främste i världen idag. De musikaliska pärlorna från swingepoken avlöser varandra under hela kvällen och sällan har väl så mycket härlig swingmusik presenterats tidigare på någon scen i Eskilstuna.
Entré: 170 kr med FolketPLUS. Medlem i EJK: 180 kr. Övriga: 210 kr.
Medarrangörer: Tidningen Folket och SparbanksStiftelsen Rekarne.
OBS! Lokomotivet. Två set med paus.
Restaurang P2 har öppet för middag innan konserten. För bokning ring 016-13 61 37. Meny kommer att finnas på www.p-2.se några veckor före konserten. Även barservering i pausen.

Onsdag 25 januari kl 19.30 – Contrast
JAM-KVÄLL
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av Niclas Ericson – trumpet, Johannes Rytzler – piano, Stefan Käck – bas och Matttias Eriksson – trummor.
Kontaktperson är David Ehrlin på telefon 0703-67 17 30.
Medarrangör: Kommunala Musikskolan.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Onsdag 1 februari kl 19.30 – Contrast
JAZZ DOCTORS
Jazz Doctors fyller 54 år! Ett av de verkligt legendariska banden inom svensk tradjazz. Bandet spelar musik, som botar alla krämpor. Tradjazz, dixie, blues och klassiker från swingepoken bjuds vi på och allt som oftast för utsålda hus. Musikerna är Staffan Kjellmor – trumpet, Tommy Jacobson – trombon, Lars Eriksson – klarinett, Bernt Helsing – piano, Pelle Karlsson – kontrabas och Lars "Gigge" Johnson – trummor.
Entré: 150 för medlem i EJK. Övriga: 180 kr.

Onsdag 8 februari kl 19.30 – Contrast
THE QUIET NIGHTS ORCHESTRA
Åttamannabandet med firade sångerskan Sofie Norling har nu släppt sin andra CD Movin'. Vi som hade förmånen att lyssna till bandet dels vid FestiJazz i Västerås och dels på RAW 2010 vill gärna åter se och höra bandet. Med rötterna i 50- och 60-talsjazzen har man gått vidare och skrivit en hel del eget material, som dock är fast förankrat i traditionen. Bland annat får vi på senaste skivan höra Sofie Norling göra en annorlunda version av Fly Me To The Moon och hon överraskar också med Lars Gullins Swell. I bandet hör vi förutom sångerskan Sofie Norling även Jonne Bentlöv – trumpet, Peter Fredriksson – trombon, Magnus Dölerud – saxofoner och flöjt, Philip Neterowicz – piano, Peder Waern – kontrabas, Carl Ottosson – trummor och Jacob Johannesson – percussion.
Entré: 120 kr för medlem i EJK. Övriga: 150 kr.

Onsdag 15 februari kl 19.30 – Contrast
CBQ – CONTEMPORARY BEBOP QUINTET
Ända sedan gruppen bildades av Christer Boustedt 1978 har den tillhört de främsta uttolkarna av jazzens bebopstil. Repertoaren består av musik av t.ex. Charlie Parker, Bud Powell, Tadd Dameron, Thelonious Monk och alster av gruppens egna medlemmar. Ett riktigt elitgäng lyssnar vi till med Bosse Broberg – trumpet, Stefan Isaksson – tenorsax, Göran Strandberg – piano, Ivar Lindell – bas och Gilbert Matthews – trummor.
Entré: 120 kr för medlem i EJK. Övriga: 150 kr.

Onsdag 22 februari kl 19.30 – Contrast
JAM-KVÄLL
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av Leif Linnskog – saxofon, Jan Elvi – gitarr, Dan Jisei – bas och Bengt Hedman – trummor.
Kontaktperson är David Ehrlin på telefon 0703-67 17 30.
Medarrangör: Kommunala Musikskolan.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Torsdag 23 februari kl 19.00 - Josef´s House of Blues
WADADA LEO SMITH / JOHN LINDBERG DUET (US)
+ support TELESKÄRM (Eskilstuna)

Memento presenterar här två förgrundsfigurer från den nya jazzen och den amerikanska jazzvärlden – trumpetaren Wadada Leo Smith och kontrabasisten John Lindberg i deras enda Sverige-framträdande. Det är för övrigt Wadada Leo Smiths första framträdande någonsin i Sverige! Smith/Lindberg har alltsedan början på 2000-talet spelat tillsammans i olika formationer, ibland med den ene eller den andre som bandledare. Här får vi höra dem i duett med varandra och som förband framträder Eskilstunabandet Teleskärm. Ta tillfället i akt att lyssna på en duo, som vi kanske aldrig i framtiden kommer att kunna få höra i Eskilstuna.
Entré: 150 kr (Studerande 100 kr)
Förköp vardagar kl 11-14 hos Josef´s House of Blues.
Arrangörer: Memento, Tontroll och Josef´s House of Blues i samarbete med Eskilstuna Jazzklubb.
Restaurangen öppen för mat från kl 19.00. Boka bord 016 - 123460.
OBS! Josef´s House of Blues. Paus efter Teleskärm - Support.

Fredag 24 februari kl 20.00 – Konserthallen
LILL LINDFORS med
HECTOR BINGERT, MATS NORREFALK och
CLAES CRONA TRIO

Alltsedan den utsålda succékonserten i Konserthallen våren 2009 har vi fått önskemål om återbesök av Lill. Nu har det äntligen lyckats och liksom förra gången får vi dessutom höra och se henne i sällskap med den begåvade och mångsidige gitarristen och sångaren Mats Norrefalk samt saxofonisten, flöjtisten och klarinettisten Hector Bingert.
Hela Sverige har ett slags relation till Lill Lindfors och hela Europa tappade hakan, när Lill tappade kjolen i Melodifestivalen 1985 – Lill med sin magiska och sensuella utstrålning, som det är svårt att värja sig mot. Lill tillhör som bekant en av Sveriges "bredaste" och mest populära artister och det bevisar hon i den här konserten, som består av bland annat latinmusik, kända standardlåtar, musik från egna nya skivan och mycket humor.
Claes Crona trio ser man ofta bakom olika världsstjärnor. Förutom Claes Crona vid flygeln hör vi i trion Hans Backenroth på kontrabas och Joakim Ekberg bakom trummorna.
Entré: 240 kr med KurirenPLUS. Medlem i EJK: 250 kr. Övriga: 300 kr.
Förköp: Turistbyrån (016-710 70 00).
Medarrangörer: Eskilstuna-Kuriren och SparbanksStiftelsen Rekarne.
OBS! Konserthallen, Stålforsskolan. Två set med paus.

Onsdag 29 februari kl 19.30 – Eskilstuna Teater
STOCKHOLM JAZZ ORCHESTRA (SJO)
Världens bästa storband bjuder på storbandsjazz, som det slår gnistor om och en konsert som bjuder på såväl svängiga intrikata arrangemang som häftiga soloinsatser. SJO kommer att framföra för bandet nyskriven musik av sin trumslagare Jukkis Uotila, som är professor vid Sibeliusakademien i Helsingfors. Han har sedan 16 års ålder, då han flyttade till New York, spelat trummor med de bästa jazzmusikerna i världen. På meritlistan hittar vi bland andra Toots Thielemans, Randy Brecker, Mike Stern, Jerry Bergonzi, Bob Mintzer, Bob Berg, WDR Big Band och NDR Big Band. Dessutom har han som pianist spelat med bland andra Billy Cobham, Randy Brecker och SJO. Hans musik är full av energi och pondus och är melodiös och harmoniskt spännande. SJO är ett stort jazzband fullproppat med heta solister.
Entré: 150 kr för medlem i EJK. Övriga: 180 kr.
Huvudarrangör: Eskilstunas Jazzklubb i samarbete med Eskilstunas Musikskolor, Eskilstuna Kultur och SparbanksStiftelsen Rekarne.
OBS! Eskilstuna Teater. Två set med paus.

Onsdag 7 mars kl 19.30 – Contrast
LASSE TÖRNQVIST ALL STARS
Lasse Törnqvist och Patrik Boman har etablerat en sextett med väl renommerade musiker, som snabbt har funnit en plats på den svenska jazzscenen. Vi bjuds på tidlös mainstreamjazz med personliga röster, vilket betyder swingmusik i småbandstappning med sådana upphovsmän som Count Basie, Duke Ellington och George Gershwin. Bandet består av Lasse Törnqvist – kornett, Dicken Hedrenius – trombon, Klas Lindqvist – altsax och klarinett, Erik Söderlind – gitarr, Patrik Boman – kontrabas och Jesper Kviberg – trummor.
Entré: 150 kr för medlem i EJK. Övriga 180 kr.

Söndag 11 mars kl 18.00 – Teatern
DRIVING MILES (DAVIS)
av HENNING MANKELL

Eskilstuna Jazzklubb och Eskilstuna Riksteaterförening presenterar, i samarbete med Oktoberteatern, den mycket rosade enaktaren av Henning Mankell med skådespelaren Magnus "Mankan" Nilsson och jazzmusikerna Johan Setterlind – trumpet och Olle Steinholtz – kontrabas.
Inom varje människa finns en slocknad stjärna. Man kan tända den igen med musik har en jazzmusiker en gång påstått. Om detta är sant lär tonerna från Miles Davis trumpet ha öppnat hela vintergator. Hösten 2011 var det i Södertälje sverigepremiär på Henning Mankells nyskrivna poetiska monolog om en norsk skrothandlares oväntade möte med musik, som han kanske inte visste fanns. Den handlar om vänskap. Den handlar om jazz. Den handlar om att livet kanske uppstod ur ett B-durackord.
Entré: 180 kr för medlem i EJK eller innehavare av Riksteaterns Scenpass. Övriga: 200 kr. Biljetter säljs from 30/1.
Förköp: Stadsbibliotekets reception (016-710 51 10) eller Teaterns kansli (016-12 47 15).
Medarrangör: Eskilstuna RiksTeaterFörening.
OBS! Teatern. Cirka 60 minuter utan paus.

Onsdag 14 mars kl 19.30 – Contrast
ANNELI EVALDSON QUARTET
med munspelaren FILIP JERS

Efter att ha släppt debutskivan Just In Case var sångerskan Anneli Evaldsson vår gäst på Contrast under våren 2010. Nu kommer hon på begäran åter med sin kvartett samt gästen och munspelaren Filip Jers, som av en enig kritikerkår utsetts till Toots Thielemans arvtagare. Vi får höra med omsorg utvalda jazzstandards och några av Annelis egna kompositioner. De som längtar efter The Great American Songbook kommer inte att gå lottlösa från konserten. Det blir med andra ord allt ifrån finstämda ballader till mycket svängig jazz. Bakom Anneli och Filip finner vi Daniel Tilling – piano, Lars Ekman – bas och Sebastian Ågren – trummor.
Entré: 150 kr för medlem i EJK. Övriga 180 kr.

Fredag 16 mars kl 21.30 – Josef's House of Blues
SVEN ZETTERBERG TRIO
+ Support – Allen Finney Combo

UTSÅLT som vanligt hos oss under våren 2008, då vi senast hade gitarristen, munspelaren och sångaren Sven Zetterberg på besök. Vi hoppas att alla får plats hos Josef den här gången, eftersom hans lokal nu är betydligt större än senast. Som musiker uppvisar Sven den extraordinära förmågan att hålla högsta professionella klass på både sång, munspel och gitarr, likaså att befinna sig på toppnivå inom både blues och soul. Trion i övrigt består som bekant av gitarristen Hank Jansson och Stefan "Stoffe" Sundlöf bakom trummorna.
Entré: 160 kr för medlem i EJK eller Tontroll. Övriga: 190 kr.
Förköp: Turistbyrån, Quick eller Josef's House of Blues.
Medarrangörer: Tontroll, SméJournalen och SparbanksStiftelsen Rekarne.
Restaurangen öppen för mat från kl 19.00. Boka bord 016-12 34 60.
OBS! Josef's House of Blues. Två set med paus.

Fredag 23 mars kl 19.30 – Fors Kyrka
VOCADO – ÅRETS KÖR
Om du gillar The Real Group eller Swingle Singers får du inte missa den här konserten med vokalgruppen Vocado, som utsågs till Årets Kör 2011. På begäran är detta en "repris" på förra årets succékonsert. Med sina svängiga bossor, swinglåtar och smäktande jazzballader förtrollar Vocado lyssnaren. De senaste åren har Vocado skapat sig en stor publik, framför allt internationellt. De har framträtt med just grupper som The Real Group och The Swingle Singers och firat framgångar i flera internationella vokalgruppstävlingar med sina personliga tolkningar av jazzens guldkorn. Gruppen framträder alltid a cappella, med rösterna som enda instrument. Lyssna och njut till Amanda Sjöberg – sopran, Malin Gavelin – mezzosopran, Lukas Gavelin – tenor, Anton Leandersson-Andreas – baryton och Joel Nilsson – bas.
Entré: 140 krmed FolketPLUS. Medlemmar i EJK eller Svenska Kyrkans körer: 150 kr. Övriga: 180 kr.
Huvudarrangör: Eskilstuna Jazzklubb i samarbete med Scenkonst Sörmland, Svenska Kyrkan och Tidningen Folket.
OBS! Fors Kyrka. Ett långt set utan paus.

Fredag 23 mars kl 19.30 – Eskilstuna Teater
ERIC GADD med BOHUSLÄN BIG BAND
Sveriges soulkung Eric Gadd möter storbandet Bohuslän Big Band i ett unikt samarbete! Trefaldigt grammisbelönad som Årets Artist har Eric Gadd sedan slutet av 80-talet varit en av de starkaste stjärnorna inom svensk soul, inte minst med megahiten Do you believe in me. Bohuslän Big Band är ett av Sveriges två helprofessionella storband, och ger sedan mitten av 1950-talet uppåt 100 konserter årligen runt hela Sverige, samt internationellt i bl.a. Japan och USA.
Konserten beskrivs som en show som förenar det bästa ur Eric Gadds musikskatt och några välkända pärlor ur soulhistorien, allt i specialskrivna arrangemang av några av Sveriges mest framträdande arrangörer.
Entré: 240 kr för medlem i EJK; förköp: Turistbyrån (016-710 70 00).
Övriga: 295 kr; förköp: Turistbyrån eller Ticnet.se
Huvudarrangör: Vara Konserthus i samarbete med EJK.
OBS! Eskilstuna Teater. Två set med paus.

Onsdag 28 mars kl 18.00 – Contrast
ÅRSMÖTE – ESKILSTUNA JAZZKLUBB
Sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Onsdag 28 mars kl 19.30 – Contrast
JAM-KVÄLL
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av David Ehrlin – saxofon, Lenne Lehtonen – piano, Claes Fall – bas och Matttias Borgh – trummor.
Kontaktperson är David Ehrlin på telefon 0703-67 17 30.
Medarrangör: Kommunala Musikskolan.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Onsdag 4 april kl 19.30 – Contrast
JESSICA PILNÄS hyllar PEGGY LEE
Jessica Pilnäs är det senaste tillskottet i den tyska skivetiketten ACT's internationella lansering av svenska jazzsångerskor. Efter att Rigmor Gustafsson, Viktoria Tolstoy och Ida Sand gjort succé i Europa har nu jazzmagasinen fallit även för Jessicas röst. Om hennes första album Bitter and Sweet, som släpptes 2011 skrev Jazz Thing: "Ett enastående njutbart album! Jessica Pilnäs ger de till synes utslitna klassiska låtarna nytt liv. I mars 2012 släpper ACT hennes andra album med låtar ur den amerikanska sångerskan Peggy Lee's repertoar." Tillsammans med de virtuosa musikerna Karl Olandersson – trumpet, Mattias Ståhl – vibrafon och Fredrik Jonsson – bas presenterar hon några av Peggy Lee's mest klassiska nummer som Fever, The folks who live on the hill och I'm gonna go fishin'. Ljuv kammarjazz som smeker dig till tårar och svänger dig av stolen.
Entré: 150 kr för medlem i EJK. Övriga: 180 kr.
Medarrangör: SméJournalen.

Onsdag 11 april kl 19.30 – Contrast
"SILHOUETTE"
Lars Gullins musik presenterades av den danska stjärngruppen Silhouette på Contrast 2009 inför en hänförd publik. Efter att ha släppt sin första, av en enig kritikerkår hyllad, cd har vi nu åter lyckats locka dem till Eskilstuna. Barytonsaxofonisten Fredrik Lundin och altsaxofonisten Christina von Bülow har med stor framgång turnerat på den europeiska jazzscenen under de senaste 20 åren i olika grupperingar men – före detta projekt med Lars Gullins musik – aldrig tillsammans. De har båda en mycket stark melodisk förankring i sin musik och inte minst delar de båda en stark kärlek till Lars Gullins musik. Det slutade alltså med en skiva med i huvudsak Gullins kompositioner, och hans låt Silhouette fick ge namn åt gruppen. På Contrast får vi dessutom höra den fantastiske gitarristen Jacob Fischer, som vi tidigare mest lyssnat till i Svend Asmussens sällskap. Daniel Franck spelar bas och bakom trummorna hör vi Jeppe Gram.
Entré: 150 kr för medlem i EJK. Övriga: 180 kr.

Fredag 20 april kl 20.00 – Lokomotivet
VIKTORIA TOLSTOY och SVANTE THURESSON med
CLAES CRONA TRIO

"Äntligen!" säger säkert en stor del av vår publik, som har haft Viktoria och Svante högst upp på önskelistan länge. Detta är som bekant en sångduo i världsklass. Det går väl knappast att önska sig något bättre. Viktoria Tolstoy har efter en veritabel raketkarriär numera etablerat sig på den internationella jazz­scenen efter sin lansering på skivmärket ACT. Och Svante Thuresson anses ju vara "Sveriges bäste jazzsångare" och frågan är väl om de kan få en bättre trio bakom sig än Claes Crona vid flygeln, Mattias Svensson på bas och Rasmus Kihlberg bakom trummorna. Publiken i Eskilstuna är verkligen att gratulera.
Entré: 240 kr med Kuriren-PLUS eller Folket-PLUS.
Medlem i EJK: 250 kr. Övriga: 300 kr.
Medarr.: Eskilstuna-Kuriren, Folket och SparbanksStiftelsen Rekarne.
OBS! Lokomotivet. Två set med paus.
Restaurang P2 har öppet för middag innan konserten. För bokning ring 016-13 61 37. Meny kommer att finnas på www.p-2.se några veckor före konserten. Även barservering i pausen.

Lördag 21 april kl 19.00 – Kulturhus Tandla Skola
HELENE LUNDKVIST LONTOS & SE-QUARTET
Visa, romans och opera för sång & gitarr med sångerskan HELEN LUNDKVIST LONTOS och gitarristen EMIL BERGLUND

– Paus –
SE-QUARTET
Kvartetten består av Rasmus Thomsen – piano, David Ehrlin – saxofoner, Antti Ojala – trummor och Patrik Hanson – kontrabas. Kvartetten har sedan 2007 turnerat och spelat ett 20-tal konserter. SE-Quartet är en ny spännande jazzgrupp med starkt konstnärligt uttryck, där stor vikt läggs vid melodier och energin i samspelet. Bandet är aktuellt med en ny skiva, som släpps under våren 2012.
Entré: Frivillig entrégåva. Huvudarrangör: Tandla Skolas vänner.
Bokning och info: www.tandlaskola.se eller telefon 0736-40 71 73.

Onsdag 25 april kl 19.30 – Contrast
LISA BJÖRÄNGE QUINTET
Leif Domnérus (OJ) skriver: "Vid sångmikrofonen en av de mest uttrycksfulla av alla de många unga jazzvokalister som kommit fram. Lisa Björänge vågar visa sig från flera sidor. Ljuvlig ibland, fräck emellanåt, ekvilibristisk när det passar och helsikes intensiv i avgörande lägen. Scatsången är av hög klass (ej så vanligt bland de unga och oförvägna)." Vi får höra kvintetten framföra såväl standardlåtar som eget material. De handplockade musikerna är Linus Lindblom – saxofon, Calle Bagge – piano, Per-Ola Landin – bas och Jon Fält – trummor, vilken för övrigt även är ordinarie medlem av Bobo Stenson Trio.
Entré: 120 kr för medlem i EJK. Övriga: 150 kr.

Söndag 29 april kl 16.00 – Contrast
CASABLANCA BIG BAND
och MUSIKSKOLANS IMPROVISATIONSGRUPPER

Musikskolans elever får här chansen att visa upp sig under en hel konsert i två set. Dels får vi höra flera improvisationsgrupper i mindre konstellationer och dels lyssnar vi till Musik­skolans storband, Casablanca Big Band, som spelar fusion och jazz med ungdomlig intensitet och glöd.
Medarrangör: Kommunala Musikskolan.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Lördag 12 maj kl 19.00 - Kulturhus Tandla Skola
SANNA HODELL och ÅSA KARLBERG
& COUNTRY PIE

Ett välfyllt första set med fransk, tysk och veneziansk musik från barocktiden till alldeles nyskrivet och lite tango bjuds vi på av SANNA HODELL och ÅSA KARLBERG. Frilansande Sanna Hodell är pianist med många och långa uppdrag hos Scenkonst Sörmland, Opera-Högskolan och Kungliga Operan. Åsa Karlberg spelar flöjt, har sin anställning hos Scenkonst Sörmland, är medlem i frilansorkestern Rebaroque och medverkar också i många andra musikaliska sammanhang.
- Paus -
COUNTRY PIE
Akustisk countrymusik kryddat med boogie, blues och rockabilly. Gillian Welch, Bob Dylan, Dolly Parton med flera står för låtarna. Eskilstuna-Kuriren skrev nyligen: "Andäktigt stämningsfullt till fullfjädrat bluegrassdrag". Country Pie har sörmländsk anknytning genom dels basisten Sanna Andersson, som är uppvuxen i Mellösa och dels gitarristen Simon Stålspets, som är bosatt i Dunker. Munspelaren Filip Jers är skåningen, som numera är bosatt i Stockholm och utexaminerades från Kungliga Musikhögskolan på just munspel. Ytterligare meriter är att han har vunnit VM i munspel och i år tilldelades Alice Babs-stipendiet på 50.000 kr.
Entré: Frivillig entrégåva.
För bokning och info: www.tandlaskola.se"www.tandlaskola.se eller telefon 0736 - 40 71 73.
Huvudarrangör: Tandla Skolas vänner.

Onsdag 30 maj kl 19.00 - Fors Kyrka
”TÄTT INTILL” – ANDERS WIDMARK och
ESKILSTUNA ORATORIEKÖR

I konserten Tätt intill möter Eskilstuna Oratoriekör tillsammans med sin nya dirigent Maria Helmér jazzmusikern, kompositören och pianisten Anders Widmark, som är tvåfaldig grammisvinnare och har sålt både platina och guldskiva. Anders har under sin karriär gett ut 12 skivor. Han har samarbetat med jazzmusiker som Bob Brookmeyer, Eddie Harris och Clark Terry. Bland svenska sångerskor han har arbetat med kan nämnas Helen Sjöholm, Louise Hoffsten och Rebecka Törnqvist. Han har också samarbetat med bl a OD och Allmänna sången. Anders mottog Jan Johansson-stipendiet 2005. I konserten Tätt intill framförs flera av Anders Widmarks kompositioner för kör och piano, bl a den finstämda Genom varje andetag och Jag älskar dig. Anders kommer även att ha en egen del i konserten. Eskilstuna Oratoriekör framför bl a ett ABBA medley och Ward Swingles arr. över Shakespeares text It was a lower and his lass. Konserten innehåller också musik av Olle Adolphson, Bo Holten och Maria Helmér.
Entré: 100 kr. FörköpStadsbiblioteket (avgift 10 kr).
Huvudarrangör: Svenska Kyrkan - Eskilstuna Församling i samarbete med Sensus och Eskilstuna Jazzklubb.
OBS! Fors Kyrka. Ett långt set utan paus.

Lördag 2 juni kl 19.00 - Kulturhus Tandla Skola
ERIK STEEN & POÈME
ERIK STEEN
Flamencogitarristen Erik Steen har arbetat professionellt med gitarrspel sedan början av 1980-talet. År 1989 startade Erik sin grupp Steen Flamenco Fusion med vilken han spelade in 4 CD samt turnerat Sverige runt och även spelat i samtliga nordiska länder, Holland, Kroatien, Mexico och Colombia. År 2007 blev Erik som en av få utlänningar inbjuden att delta som solist på Spaniens största Flamenco-festival Suma Flamenca i Madrid.
- Paus -
POÈME
Gruppen Poème bjuder på ett levande och varmt musikaliskt möte mellan poesi och musik. Den arbetar mycket med egna kompositioner, där texterna, som är på svenska, är hämtade från olika poeter som Södergran, Boye och Martinson. De ikväll deltagande musikerna är sångerskan EvaMarie Agnelid, pianisten Peter Schyborger, saxofonisten Johan Alénius och basisten Filip Augustson. Vakna likaväl som drömska melodier och gränslösa improvisationer utlovas denna kväll.
Entré: Frivillig entrégåva.
För bokning och info: www.tandlaskola.se eller telefon 0736 - 40 71 73.
Arrangör: Tandla Skolas vänner i samarbete med Eskilstuna Jazzklubb.

upp

 


.