Eskilstuna Jazzklubb
Eskilstuna Kultur, Statens Kulturråd, ABF

Mat & dryck från Tre Byttor

Contrast - Lördag 9/10 2004

Tillbaka till "Historik"

14.00
Sörmlands länsungdomsstorband
Storbandsledaren Mats Holmqvist leder med stor framgång sitt eget storband ”Stora stygga”, som han har både nationell och internationell framgång med. Sedan hösten 2002 leder han Sörmlands länsungdomsstorband, som är ett storband med ungdomar i åldern 13 till 18 år. De inleder precis som föregående år TunaJazzen.
Västmanlands länsungdomsstorband ev.

15.00
Two Sounds Ensemble
Musik med ursprung i jazzen, den fria improvisationen och konstmusik.
Stefan Wistrand saxofoner och Joakim Simonsson piano.

16.00
Grapparna
Jan Elvi och Johan Österberg gitarrer och Claes Fall bas har fungerat som komp till sångerskan Cecilia Ringkvist på restaurangen Grappa under sommaren, därav gruppens namn. Grapparna bjuder på gitarrjazz i ”kammarsättning”.

17.00
Ragnar Göhle kvintett
En samling musikveteraner möter upp för första gången på Tunajazzen med musik från eskilstunajazzens barndom. Redan för ca 60 år sedan kunde jazzpubliken lyssna till 86-årige Ragnar. Vi höra jazzstandards samt låtar komponerade av Ragnar Göhle.
Ragnar Göhle dragspel, Lage Brännström gitarr, Leif Södergren bas, Almer Hedman vibrafon och Arne Eriksson trummor.

18.00
Connotation
Musiken beskrivs som en blandning av konventionell och okonventionell jazz.
Johannes Rytzler piano, Johan Österberg gitarr, Linus Enoksson bas, Johan Carlsson trummor

19.00
The Rythm'n'Bop Orchestra
Eskilstunabördige John Jönsson är åter med på Tunajazzen med musik ur den Amerikanska sångboken – musik från 50-, 60 – och 70-talet. Hardbop-, be-bop och evergreens.
Alf Bybrant trumpet och flygelhorn, Anders Barnö alt- och barytonsax, Bo Ehrenholm elgitarr, Dick Idestam-Almqvist bas och John Jönsson combo.

20.00
Backyards Swingers
Småbandsswing med rutinerade musiker, som har Benny Goodmans kvartett som förebild. Erik ”Kirre” Norström tenorsaxofon/klarinett, Almer Hedman vibrafon, Gerhard Johansson gitarr och sång, Staffan Sjödin bas och Bo Axelzon trummor.

21.00
Jazz't for fun
Variation i både sättning och sound. En mix av egna kompositioner, folkton och standards där allt har en gemensam nämnare i prioriteringen av det melodiska. Ett fräscht sound med gamla rötter.
Johan Karp fiol, Martin Sundström bas, Tobias Hedlund vibrafon, trummor, Lenne Lehtonen piano

22.00
Drum'n Brass
Ett nystartat projekt där svänget och spelglädjen ges stort utrymme. Niclas Eriksson och Ola Sjönneby är initiativtagare. De har satt ihop ett traditionellt marching band som spelar jazz och beatmusik med 2000-talsgroove.
Claes Andersson tenorsax, Per Kristensson trombon, Ola Sjönneby trumpet, Niclas Eriksson tuba, Lars Östlund och Mattias Eriksson slagverk

Tillbaka till "Historik"