Du hittar programmet även på Eskilstuna Kommuns Evenemangsguiden
där du också kan finna många andra intressanta arrangemang.

Arrangörer: Eskilstuna Jazzklubb, Eskilstuna Kultur, Statens Kulturråd, ABF m.fl.

F Ö R K Ö P
Biljetter till samtliga arrangemang kan förköpas hos
Eskilstuna Turistbyrå, Rademachersmedjorna
Rademachergatan 50, Eskilstuna.
Telefon: 016 - 710 70 00
Förköpsavgift tillkommer.

PDF-fil med Eskilstuna Jazzklubbs vårprogram 2009

Tillbaka till "Historik"

Onsdag 21 januari kl 19.30 – Contrast
JAM-KVÄLL
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av David Ehrlin – saxofon, Lenne Lehtonen – piano, Dan Jisei – bas och Ubbe Lindé – trummor.
Kontaktperson är David Ehrlin på telefon 0703 – 67 17 30.
Medarrangör: Kommunala Musikskolan.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Onsdag 28 januari kl 19.30 – Contrast
FRIDA ÖHRN med JAZZLAND TRIO
Arne Domnerus favoritsångerska – Frida Öhrn – gjorde att låten ”Release Me” fick en global uppmärksamhet i SAAB:s TV-reklam, som gick ut över hela världen. Det sa bara pang på nätet och låten fick snabbt hundratusentals träffar på YouTube och MySpace, blev vald till årets låt i ”P3 Guld”, sålde platina, låg etta på både Trackslistan och Itunes m.m. Som så många andra duktiga sångerskor är Frida en jazzig sångerska i botten, vilket ”Dompan” var snabb att uppfatta och tog henne till sitt hjärta.
Hon har sedan 3 år tillbaka gjort succé med sin jazzsång tillsammans med Jazzland Trio, som består av holländske pianisten Jerry Stensen, basisten Per Nilsson samt trummisen och sångaren Uffe Flink. Hon är nyligen hemkommen från en turné i Australien och har även spelat in sin första CD – ”Stensen meets Öhrn”. Frida är en artist, som når långt utanför scenkanten och tolkar framförallt sånger ur den amerikanska sångboken på ett lysande sätt. GRATTIS till Eskilstuna-publiken.
Entré: 120 kr med Folket-Kort eller medlem i EJK. Övriga 150 kr.
Förköp hos Turistbyrån (016-710 70 00).
Medarrangör: Folket.

UPP

Onsdag 4 februari kl 19.30 – Contrast
SECOND LINE JAZZBAND
Det blir tradjazz med rötterna i New Orleans, men bandets popularitet beror kanske mest på musikernas förmåga att växla stil, repertoar och musikaliska inriktningar under en konsert utan att alltför mycket tumma på influenserna från New Orleans. Med en repertoar, som spänner mellan Bunk Johnson och Kid Ory till Bob Dylan via Louis Prima och Irving Berlin, blues och gospel skapar dessa – ännu relativt unga – musiker en spänningskänsla, som man sällan förknippar med musikformen. De, som var på Contrast för fem år sedan, vet vad vi talar om. Sextetten har producerat 10 CD och har sedan den grundades 1989 etablerat sig som ett av Europas mest populära traditionella jazzband. Bandets medlemmar är Jesper Albrektsson – trumpet och sång, Niklas Carlsson – trombon och sång, Olof Skoog – klarinett, saxar och sång, Anders Wasén – banjo, Per Bach – kontrabas och Johan Horner – trummor.
Entré: 120 kr för medlem i EJK. Övriga 150 kr.
Förköp hos Turistbyrån (016-710 70 00).

Torsdag 5 februari kl 19.00 – Contrast
MALIN FOXDAL
”På sitt lysande debutalbum smälter Malin Foxdal samman visa och folkmusik med klangen från den amerikanska myllan” enligt DN. Det finns influenser från amerikansk folkmusik och blues när dalatjejen Malin Foxdal äntrar scenen. Med sin starka närvaro och uttrycksfulla sång har hon etablerat sig som en artist med allt från blues och folkrock till berättarteater och konstmusik. Med på scenen finns musikerna Esbjörn Hazelius, Olle Eriksson och Göran Wennerbrandt på fiol och olika gitarrer. Emma Reid spelar fiol och sjunger.
Entré: 100 kr för medlem i Tontroll eller EJK. Övriga: 130 kr.
Förköp hos Eric Nilsson Musik (016-13 75 00).
Medarrangör: Tontroll.

Onsdag 11 februari kl 19.30 – Contrast
SOUNDSTREAM JAZZ SEXTET
Bandet startades 2005 av Eskilstuna-basisten Martin Sundström. Gruppen hördes senast i ett bejublat framträdande vid Tuna-Jazzen’08. Samtliga musiker är från början av 80-talet och musiken har sina rötter i 50- och 60-talen med inspiration från bl a Art Blakey Jazz Messengers, Lasse Färnlöf och Clifford Brown och deras musik. Det blir även kompositioner av Jan Johansson, Dizzy Gillespie, Horace Silver samt en del egna alster. I bandet ingår Jonne Bentlöv – trumpet och flygelhorn, Peter Fredriksson – trombon, Gustav Rosén – saxofon, Philip Neterowicz – piano, Martin Sundström – bas och Carl Ottosson – trummor.
Entré: 90 kr för medlem i EJK. Övriga 120 kr.
Förköp hos Turistbyrån (016-710 70 00).

UPP

Onsdag 18 februari kl 19.30 – Contrast
ERIK SÖDERLIND BAND
featuring KJELL ÖHMAN på HAMMOND B3

Gitarristen Erik Söderlind är en i andra band ofta anlitad musiker, men presenterar här som ledare sitt eget band med några av landets förnämsta jazzmusiker. Repertoaren blir musik från den kommande plattan, som innehåller mestadels standardlåtar och några egna låtar. Musiken är väl rotad i jazzen från 50- och 60-talen och med bluesiga influenser. Musikerna är Erik Söderlind – gitarr, Fredrik Lindborg – tenorsax, Kjell Öhman – Hammond B3, Martin Sjöstedt – kontrabas och Moussa Fadera – trummor.
Entré: 120 kr med Folket-Kort eller medlem i EJK. Övriga 150 kr.
Förköp hos Turistbyrån (016-710 70 00).
Medarrangör: Folket.

Onsdag 25 februari kl 19.30 – Contrast
JAM-KVÄLL
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av Leif Linnskog – saxofon, Johannes Rytzler – piano, Dan Jisei – bas och Lenne Lehtonen – trummor.
Kontaktperson är David Ehrlin på telefon 0703 – 67 17 30.
Medarrangör: Kommunala Musikskolan.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Fredag 27 februari kl 20.00 – Konserthallen
LOUISE HOFFSTEN med ANDREAS ÖBERG
och CLAES CRONA TRIO

Bluesdrottningen Louise Hoffsten har vi länge velat höra i Eskilstuna och äntligen har vi lyckats få henne till scenen i Konserthallen. Scenen räcker säkert till, men frågan är väl om biljetterna kommer att räcka till för alla intresserade.
Louise kommer här i sällskap med gitarrfenomenet Andreas Öberg och Claes Crona Trio och har naturligtvis också med sitt munspel. I trion hör vi Claes Crona vid flygeln, Kristian Lind på bas och Robert Ikiz vid trummorna.
Louise har sjungit så långt hon kan minnas och otaliga är de artister, som hon samarbetat med. Det har blivit så vitt skilda som Nisse Hellberg, Esbjörn Svensson Trio, Peter LeMarc, Anders Widmark, Kristina Lugn, Totta Näslund, Sky High, Lars Winnerbäck med flera. Hon har spelat in ett 15-tal album. Den senaste – ”Så Speciell”– släpptes förra året och blev en stor succé. Repertoaren blir blues, standardlåtar och egna låtar. Bland annat får vi höra den egna ”Så speciell”, ”Crazy”, ”Don´t get around much any more” samt låtar ur Ella Fitzgeralds och Mose Allisons repertoar.
Entré: 190 kr med Kuriren-Kort eller medlem i EJK / Övriga: 240 kr.
Förköp hos Turistbyrån (016-710 70 00) from 29/11.
Medarr.: Eskilstuna-Kuriren och SparbanksStiftelsen Rekarne.
OBS! Konserthallen, Stålforsskolan. Två set med paus.

UPP

Onsdag 4 mars kl 19.30 – Contrast
LOUIS ARMSTRONG och SIDNEY BECHET hyllas av
THOMAS WINTELER och BENT PERSSON HOT FIVE

Klarinettisten och sopransaxofonisten Thomas Winteler, numera bosatt i Schweiz och senast hörd på Stockholm Jazz Festival 2008, gör en Sverigeturné i mars tillsammans med Bent Persson Hot Five. Musiken blir i hög grad anknuten till Louis Armstrongs Hot Five och Hot Seven på 1920-talet, men eftersom det i år är 50 år sedan Sidney Bechet gick ur tiden, kommer dessutom hans musik att tillägnas en hyllning. Thomas är som bekant en av de främsta Bechet-tolkarna idag och dessutom en ypperlig klarinettist i bland andra Johnny Dodds anda. Musikerna är Bent Persson – trumpet, Thomas Winteler – klarinett och sopransax, Henrik Löf – trombon och tuba, Jacob Ullberger – banjo (4- och 6-strängad) och gitarr, Ulf Lindberg – piano och Ludvig Carlson – trummor.
Entré: 120 kr för medlem i EJK. Övriga 150 kr.
Förköp hos Turistbyrån (016-710 70 00).

Onsdag 11 mars kl 19.30 – Contrast
EGBA
Bandets CD ”The Phoenix”, den legendariska fusionsgruppens första skiva på 15 år, fick recensenterna att jubla när den släpptes julen 2004. ”Landets genom tiderna främsta fusiongrupp är tillbaka med besked” och ”Detta är lysande musik på äkta Egba-manér. Egba har gjort en av årets absolut bästa skivor” var några av omdömena. Alla var ense om att det var en strålande återkomst. Egba bildades 1971 och blev med sin banbrytande mix av afrikanskt, latin, funk och jazz Skandinaviens ledande fusiongrupp. De turnerade i Europa, Asien och på Cuba. Medlemmarna har spelat i så skilda sammanhang som ABBA och Radiojazzgruppen. År 1991 tog Egba time-out men sedan 2002 är bandet åter aktivt. I Egba ingår nu original-medlemmarna Ulf Adåker – trumpet, Ulf Andersson – saxofoner och flöjt, Stefan Blomquist – klaviaturer, Göran Lagerberg – elbas, Åke Eriksson – trummor och Rafael Sida – slagverk.
Entré: 90 kr för medlem i EJK. Övriga 120 kr.
Förköp hos Turistbyrån (016-710 70 00).

Onsdag 18 mars kl 19.30 – Contrast
RONNIE GARDINER SEPTET
Drömrepris från 2002. Vi som var där då vet varför, för det är exakt samma gäng. Svängig och lättlyssnad jazzmusik av mainstreamtyp, allt framfört med stort kunnande och mas-sor av spelglädje. Detta ”All Star Band”, som spelat ihop sedan 1993, består av idel i jazzkretsar kända namn: Karl Olandersson – trumpet och sång, Anders Norell – trombon och sång, Claes Brodda – saxofon, Claes Askelöf – gitarr och sång, Mathias Algotsson – piano, Hasse Larsson – kontrabas och sång samt Ronnie Gardiner – trummor.
Entré: 120 kr med Folket-Kort eller medlem i EJK. Övriga 150 kr.
Förköp hos Turistbyrån (016-710 70 00).
Medarrangör: Folket.

Onsdag 25 mars kl 18.00 – Contrast
ÅRSMÖTE – ESKILSTUNA JAZZKLUBB
Sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Onsdag 25 mars kl 19.30 – Contrast
JAM-KVÄLL
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av Ola Sjönneby – trumpet, Anders Andersson – vibrafon, Stefan Käck – bas och Mattias Borgh – trummor.
Kontaktperson är David Ehrlin på telefon 0703 – 67 17 30.
Medarrangör: Kommunala Musikskolan.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

UPP

Fredag 3 april kl 20.00 – Teatern
LaGAYLIA SOUL & FUNK BAND
Sångerskan LaGaylia Frazier har gjort sig ett namn på de stora scenerna i Sverige sedan flytten från USA 2001. Med sin självlysande scenpersonlighet hittade hon direkt en plats i publikens hjärtan och hennes artisteri och utstrålning gör sig lika bra i mindre sammanhang. LaGaylia blandar eget material med svettig funk och soul, där hennes tolkningar av klassiker i genren gör att man glömmer originalen. Hon backas upp av en kvintett ur sitt eget soul & funk band. Vi lovar att det kommer att svänga rejält med en stor artist, som med en helt fantastisk publikkontakt verkligen äger scenen.
Entré: 150 kr med Folket-Kort eller medlem i EJK eller Tontroll. Övriga 180 kr.
Förköp hos Turistbyrån (016-710 70 00) from 29/11.
Medarrangörer: Tontroll, Sörmlands Musik & Teater, Folket och Sparbanksstiftelsen Rekarne.
OBS! Eskilstuna Teater. Två set med paus.

Onsdag 8 april kl 19.30 – Contrast
KARIN HAMMAR proudly presents PLAYROOM
featuring MAGNUS LINDGREN

Med rötterna i 50-talsjazzen framför man standardlåtar och eget material. Spelglädje och sväng ligger i fokus, när vi på scenen finner några av landets allra främsta solister på sina respektive instrument. Kvintettens medlemmar är Karin Hammar – trombon, Magnus Lindgren – saxofon och flöjt, Adam Forkelid – piano, Kristian Lind – bas samt Magnus Persson – trummor/slagverk.
Entré: 120 kr för medlem i EJK. Övriga 150 kr.
Förköp hos Turistbyrån (016-710 70 00).

Onsdag 15 april kl 19.30 – Contrast
GOOD MORNING BLUES med CLAES JANSON
UTSÅLT hösten 2006. Äntligen tillbaka! På mångas begäran kommer det namnkunniga sjumannabandet till Eskilstuna igen. Vi bjuds på bluesbaserad musik och en repertoar med utflykter in i jazzens revir. Här kommer det att svänga med ett rejält bluesgung. Var ute i god tid bara, eftersom det nästan alltid blir UTSÅLT med Claes Janson och bandet på scenen. Vi får höra Bosse Broberg – trumpet, John Högman – saxofoner, Anders Johansson – gitarr och sång, Jan Wärngren – piano, Thomas Lindroth – bas och sång, Björn Sjödin – trummor och Claes Janson – sång och gitarr.
Entré: 150 kr för medlem i EJK eller Tontroll. Övriga 180 kr.
Förköp hos Turistbyrån (016-710 70 00).
Medarrangör: Kulturföreningen Tontroll.

UPP

Fredag 24 april kl 20.00 – Konserthallen
LILL LINDFORS med HECTOR BINGERT,
MATS NORREFALK och CLAES CRONA TRIO

Alltsedan den utsålda succékonserten i Konserthallen hösten 2006 har vi fått önskemål om återbesök av Lill. Nu har det äntligen lyckats och den här gången får vi dessutom höra gitarristen och sångaren Mats Norrefalk.
Hela Sverige har ett slags relation till Lill Lindfors och hela Europa tappade hakan, när Lill tappade kjolen i Melodifestivalen 1985 – Lill med sin magiska och sensuella utstrålning, som det är svårt att värja sig mot. Med den här konserten har Lill varit i Spanien och sedan också turnerat i Sverige och Norge de senaste åren. Lill tillhör som bekant en av Sveriges ”bredaste” och absolut populäraste artister och det bevisar hon i den här konserten, som består av bland annat latinmusik och kända standardlåtar.
Hector Bingert (från Uruguay) är saxofonisten, flöjtisten och klarinettisten, som har spelat med Sammy Davis Jr och Nat King Cole i Sydamerika. I Sverige är han känd med sin egen grupp ”Latin Lover”, som gjort succé på såväl festivaler som klubbar runt om i Europa. Hector har spelat med Lill under många år och är en av Lill’s största musikantfavoriter.
Claes Crona trio ser man ofta bakom olika världsstjärnor. Under senare år har han ofta turnerat med Toots Thielemans, Georgie Fame, Stacey Kent, Svante Thuresson, Putte Wickman, Viktoria Tolstoy, Scott Hamilton m fl. Förutom Claes Crona vid flygeln hör vi i trion Hans Backenroth på kontrabas och Joakim Ekberg bakom trummorna.
Entré: 250 kr med Kuriren-Kort eller medlem i EJK / Övriga: 300 kr.
Förköp hos Turistbyrån (016-710 70 00) from 29/11.
Medarr.: Eskilstuna-Kuriren och SparbanksStiftelsen Rekarne
OBS! Konserthallen, Stålforsskolan. Två set med paus.

Onsdag 29 april kl 19.30 – Contrast
CASABLANCA BIG BAND och
MUSIKSKOLANS IMPROVISATIONSGRUPPER

Musikskolans elever får här chansen att visa upp sig under en hel konsert i två set. Dels får vi höra flera improvisationsgrupper i mindre konstellationer och dels lyssnar vi till Musikskolans storband, Casablanca Big Band, som spelar fusion och jazz med ungdomlig intensitet och glöd.
Medarrangör: Kommunala Musikskolan.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

UPP