Du hittar programmet även på Eskilstuna Kommuns evenemangssida

Evenemang i Eskilstuna

där du också kan finna många andra intressanta arrangemang.

Arrangörer: Eskilstuna Jazzklubb, Eskilstuna Kultur, Statens Kulturråd, ABF m.fl.

Förköp
sker normalt hos ROCKS i CityHuset, 016 - 12 00 03,
Kungsgatan 24, 632 20 Eskilstuna.
Förköpsavgift tillkommer.

Tillbaka till Historik

Januari - Februari - Mars - April - Maj

Onsdag 21 januari kl 19.30 - Contrast
JAM-KVÄLL
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av Johan Lewin – saxofon, Jan Elvi – gitarr, Lenne Lehtonen – piano, Martin Sundström – bas och Urban Lindé - trummor.
Kontaktpersoner är Johan Karp på telefon 0704 – 81 82 79 och Martin Sundström på telefon 0705 – 61 65 76.
Medarrangör : Kommunala Musikskolan.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Onsdag 28 januari kl 19.00 - Blå / Rummet
JAM-KVÄLL – Special
I samband med Jazzlärarträffen 28/1 – 31/1 på Mälardalens Högskola anordnas en särskild jamkväll, då alla naturligtvis är välkomna – musiker liksom publik. Ett husband – Jan Adefelts Trio – kommer att finnas på plats.
Huvudarrangör: Blå i samarbete med Mälardalens Högskola, Eskilstuna Kultur, Sörmlands Musik & Teater, Svenska Jazzriksförbundet och Eskilstuna Jazzklubb.
Fri entré!

Torsdag 29 januari kl 19.30 - Contrast
”BITCHES BREW”
Namnet Bitches Brew har gruppen tagit från Miles Davis epokgörande platta med samma namn. Vi hör en sextett med fyra kvinnor och två män, som spelar vad de kallar ”melodisk jazz med studs och sväng”. Bakom den beskrivningen ryms nyskrivet både lyriskt och mer svängigt material av pianisten Ann-Marie Henning, trumpetaren Ann-Sofi Söderqvist och trombonisten Karin Hammar. Dessa tre framstående instrumentalister är också högst personliga kompositörer förankrade i dagens moderna jazz men också med blickpunkten bakåt i traditionen. Hälften av materialet är tonsatta texter av framförallt kvinnliga poeter med förmåga att välja ord som berör. De framförs av Berit Andersson, en mångkunnig och kritikerrosad sångerska. För det lika stadiga som flyhänta kompet står basisten Filip Augustsson och trumslagaren Fredrik Rundqvist.
Medarrangörer: Sörmlands Musik & Teater, Eskilstuna Kultur, SJR och MdH.

Januari - Februari - Mars - April - Maj - UPP

Fredag 6 februari kl 20.00 - Teatern
”A TRIBUTE TO NAT KING COLE”
med THE VELVET BOYS och CLAES JANSON
Utsålt på Teatern 1999 och nu tillbaka på mångas begäran. Nat King Cole var en av de främsta swingpianisterna och sångarna av sin tid. Vår egen store sångare Claes Janson gör här en personlig tolkning av denne fantastiske sångare och musikant samt hans produktion. Pianisten Kjell Öhman, gitarristen Rune Gustafsson och basisten Jörgen Smeby ser till att detta blir en oförglömlig kväll.
Entré: 160 kr med Kuriren-Kort eller medlem i EJK / Övriga 190 kr.
Förköp hos ROCKS i CityHuset (016 - 12 00 03).
Förköpsavgift tillkommer.
OBS! Eskilstuna Teater. Två set med paus.
Medarrangör: Eskilstuna-Kuriren.

Onsdag 11 februari kl 19.30 - Contrast
PELLE LINDSTRÖM & BLOW YOUR BLUES
Äntligen, säger många! ”Kopiöst ös… ett bluesgäng som får det att hetta i örsnibbarna”. Sångaren och munspelaren Pelle Lindström har en gedigen bakgrund inom folkmusik och blues. Han har också egen skivproduktion bakom sig och då bl.a. med Urban Turban. Blow Your Blues har den klassiska sättningen inom Rhytm & Blues. Gruppen har starkt profilerat sig med sin speciella form av ”jazzig blues”. Vi hör Henrik Westerberg – tenorsax, Pelle Grebacken – barytonsax och flöjt, Ronny Farsund – trumpet, Peder af Ugglas – gitarr, slide och piano, Malte Sjöstrand – Hammond B3, piano och sång, Hans Müller – bas och Clas Sigevall – trummor.
Entré: 100 kr för medlem i EJK / Övriga 130 kr.
Förköp hos ROCKS i CityHuset (016 - 12 00 03).
Förköpsavgift tillkommer.

Onsdag 18 februari kl 19.30 - Contrast
”TRE TENORER”
MAGNUS LINDGREN, NISSE SANDSTRÖM och
HECTOR BINGERT med CLAES CRONA TRIO
Svängiga standardlåtar och ballader från bebop- och mainstream-traditionen presenterade av tre elitmusiker med tenorsaxen som sitt huvudinstrument. Den långa erfarenheten representeras av Nisse Sandström och Hector Bingert. Ungdomligheten representeras av Magnus Lindgren, som trots sin ringa ålder redan har skapat enorm uppmärksamhet med sin egen kvartett och sitt eget storband, som kompositör och arrangör såväl i Sverige som utomlands. Den namnkunniga trion bakom blåsarna består av Claes Crona – piano, Jörgen Smeby – bas och Petur ”Island” Östlund – trummor. Att det blir utsålt och trångt på Contrast får vi räkna med.
Entré: 140 kr med Folket-Kort eller medlem i EJK / Övriga 160 kr.
Förköp hos ROCKS i CityHuset (016 - 12 00 03).
Förköpsavgift tillkommer.
OBS! Contrast. Två set med paus.
Medarrangör: Folket.

Onsdag 25 februari kl 19.30 - Contrast
SECOND LINE JAZZBAND
“Second Line är ett av de mest energiska band jag hört – de nästan blåser en av stolen. De ligger sannerligen i täten i sin genre!” (OJ nr 10/2001). Bandet bildades 1989, har redan spelat in 7 CD-skivor och har turnerat i nästan hela Europa. För första gången nu i Eskilstuna. Det här är tradjazz med rötterna i musiken från New Orleans. Energin är deras profil. Repertoaren är bred och spänner från bekanta tradlåtar till Mercedes Benz och Stockholm Ström. Ett av Europas mest populära tradjazzband. Bandets medlemmar är Jesper Albrektsson – trumpet och sång, Niklas Carlsson – trombon och sång, Klas Lindqvist – klarinett och sax, Anders Wasén – banjo, Per Bach – kontrabas samt Anders Östlund – trummor.

Januari - Februari - Mars - April - Maj - UPP

Onsdag 3 mars kl 19.30 - Teatern
”A TRIBUTE TO BENNY GOODMAN”
med LARS ERSTRAND, ULF JOHANSSON, ANTTI SARPILA
och SANDVIKEN BIG BAND
Alla tre solisterna har vid ett flertal tillfällen framfört den här konserten tillsammans med Sandviken Big Band. Vi får uppleva och stifta bekantskap med de flesta och bästa numren från Benny Goodmans storhetstid; dels med liten grupp och dels med storband men även med både litet och stort band tillsammans. Det här är för de flesta swingmusik, när den är som allra bäst. Solisterna, som inte behöver någon närmare presentation är Lars Erstrand – vibrafon, Antti Sarpila – klarinett och Ulf Johansson – piano.
Entré: 160 kr för medlem i EJK / Övriga 190 kr.
Förköp hos ROCKS i CityHuset (016 - 12 00 03).
Förköpsavgift tllkommer.
Medarrangör: SméJournalen.

Onsdag 10 mars kl 19.30 - Contrast
GUNNAR LIDBERG HOTKVARTETT
Lidbergs jazzfiolspel och swingepoken står i centrum med framförallt standardlåtar från 1930- och 1940-talen. Svängig kammarjazz kan man också kalla musiken och vi bjuds även på en del Django-inspirerad strängsväng. Kvartettens medlemmar är Gunnar Lidberg – fiol, Micke Selander – sologitarr, Holger Gross – rytmgitarr och Arne Wilhelmsson – kontrabas.

Onsdag 17 mars kl 19.30 - Contrast
JON NAGOURNEY QUARTET
Amerikanske vibrafonisten Jon Nagourney kommer äntligen åter på Sverige-besök. Han spelar med en stark och övertygande rytmisk och melodisk känsla och väljer kräset låtar ur ”The Great American Songbook”. Han bjuder även på melodier av bl.a. Charlie Parker, Hank Mobley och Sonny Clark. Akustisk jazz med bebopens förtecken, när den är som bäst. Nagourney har bakom sig ett handplockat komp med Daniel Tilling – piano, Per Nilsson – bas och Uffe Flink – trummor. Kanske bjuder trummisen ”Fiffe Lunk” även på lite sång.

Söndag 28 mars kl 17.00 - Konserthallen
VIKTORIA TOLSTOY med
BOHUSLÄN BIG BAND
”The American Songbook in the Tolstoy Way” är programförklaringen under den här turnén. Sångerskan Viktoria Tolstoy och Bohuslän Big Band har valt att turnera med det som Viktoria gillar allra bäst att sjunga; evergreens som alla känner väl. Och – alltid med en ny liten knorr eller twist i arrangemanget. Naturligtvis ingår hennes ordinarie pianist Jacob Karlzon i programmet.
Entré: 160 kr med Folket-Kort eller medlem i EJK / Övriga: 190 kr.
Förköp hos ROCKS i CityHuset (016 - 12 00 03).
Förköpsavgift tillkommer.
OBS! Konserthallen, Stålforsskolan. Två set med paus.
Medarrangörer: Folket och SparbanksStiftelsen Rekarne.

Onsdag 31 mars kl 18.30 - Contrast
ÅRSMÖTE – ESKILSTUNA JAZZKLUBB
Sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Onsdag 31 mars kl 19.30 - Contrast
JAM-KVÄLL
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av Mattias Green – trumpet, Karl Josef Brehwens – trombon, Joakim Simonsson – piano, Dan Lehtonen – bas och Mattias Eriksson – trummor.
Kontaktpersoner är Johan Karp på telefon 0704 – 81 82 79 och Martin Sundström på telefon 0705 – 61 65 76.
Medarrangör: Kommunala Musikskolan.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Januari - Februari - Mars - April - Maj - UPP

Onsdag 7 april kl 19.30 - Contrast
SVERIGES JAZZBAND med EDDIE BRUHNER
Bandet startades 1955 av trumpetaren Eddie Bruhner under namnet East End Jazz Men och har under åren hunnit spela i så gott som hela världen. Repertoaren omspänner såväl dixieland, swing som mainstream, men har sina rötter i New Orleans. Bandet och Eddie Bruhner kan verkligen bjuda på underhållning och god jazz samtidigt med en härlig scennärvaro och publikkontakt. Det här är med andra ord ”Happy Jazz” i dess bästa mening. Förutom Eddie Bruhner – trumpet och sång får vi höra Greger Röhr – trombon, Erling Ribbing – klarinett och sax, Jan Sjöblom – piano, Bengt Hansson – kontrabas och Jesper Kviberg – trummor.

Onsdag 14 april kl 19.30 - Contrast
JAN ALLAN och ERIK NORSTRÖM
med JAZZ UNIT
Vi får här höra en septett med fem musiker från Länsmusiken i Blekinge. Repertoaren är standardlåtar och kompositioner från Erik Norströms penna med rötterna i mainstream-traditionen. Musiken framförs dels av hela septetten och dels av olika mindre konstellationer. Musikerna är Jan Allan – trumpet, Erik Norström – tenorsax, Olle Lind – trombon, Sivert Forsberg – barytonsax, Robert Tjäderkvist – piano, Peter Janson – bas och Kristofer Johansson – trummor.

Onsdag 21 april kl 19.30 - Contrast
MARTIN SJÖSTEDT BAND
Det blir allt vanligare att kompmusiker tar plats i rampljuset. Basisten och kompositören Martin Sjöstedt, med Ray Brown som förebild, överöstes med lovord för sin första CD ”Mondeo” av såväl yngre som äldre recensenter. Sedan skivdebuten har Martin stuvat om lite i sättningen och utökat bandet till en kvintett. Idag består Martin Sjöstedt Band av: Fredrik Kronkvist – sax, Karl Olandersson – trumpet, Jonas Östholm – piano, Daniel Fredriksson – trummor och kapellmästaren själv på kontrabas. Martin har låtit samla dessa unga svenska jazzmusiker med en ambition att utmana det gamla men samtidigt föra traditionen vidare. Musiken har sina rötter i det svängbaserade 50-talet och vi får höra såväl jazzstandards som egnakompositioner.
Medarrangörer: SJR, Rikskonserter och Sveriges Radio P2.

Onsdag 28 april kl 19.30 - Contrast
JAM-KVÄLL
Ta med ditt instrument och jamma med vårt husband, som ikväll består av Nicklas Eriksson – trumpet, Anders Andersson – vibrafon, Ola Molander – gitarr, Tommy Skotte – bas och Johan Carlsson – trummor.
Kontaktpersoner är Johan Karp på telefon 0704 – 81 82 79 och Martin Sundström på telefon 0705 – 61 65 76.
Medarrangör: Kommunala Musikskolan.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Januari - Februari - Mars - April - Maj - UPP

Onsdag 5 maj kl 19.30 - Contrast
CASABLANCA BIG BAND
och
MUSIKSKOLANS IMPROVISATIONSGRUPPER
Musikskolans elever får här chansen att visa upp sig under en hel konsert i två set. Dels får vi höra flera improvisationsgrupper i mindre konstellationer och dels lyssnar vi till Musikskolans storband, Casablanca Big Band, som spelar fusion och jazz med ungdomlig intensitet och glöd.
Medarrangör: Kommunala Musikskolan.
Fri entré – Öppet kafé – All publik välkommen!

Fredag 7 maj kl 20.00 - Konserthallen
TOOTS THIELEMANS
med CLAES CRONA TRIO
Ännu en dröm har gått i uppfyllelse! En stor musikant, som numera sällan hörs i Sverige kommer till Eskilstuna och Konserthallen. Eskilstuna Jazzklubb har initierat en turné på 5 dagar i Sverige med Toots, som annars har hela världen som sin spelplats, men väljer sina framträdanden sparsmakat. Den 81-årige munspelaren, gitarristen och visslaren Jean Baptiste Frédéric Isidor Toots Thielemans bjuder oss bland annat på Bluesette, Sultry Serenade, Secret Love och Vem kan segla förutan vind. Som medmusiker har Toots valt den hos vår publik så populära trion med Claes Crona – piano, Jörgen Smeby – bas och Petur ”Island” Östlund – trummor.
Entré: 250 kr med Kuriren-Kort eller medlem i EJK / Övriga: 280 kr.
Förköp hos ROCKS i CityHuset (016 - 12 00 03).
Förköpsavgift tillkommer.
OBS! Konserthallen, Stålforsskolan. Två set med paus.
Medarrangörer: Eskilstuna-Kuriren, SparbanksStiftelsen Rekarne och Kommunala Musikskolan.

Januari - Februari - Mars - April - Maj - UPP 

UPP

UPP

UPP