Program Hösten 2000

Lördag 5 augusti kl 19.00 - Klockberget i Torshälla
Django Festival 2000
- Robin Nolan Trio
- Hot Club de Norvège
- Djangos Quattro

Entré: 190 kr / Vid förköp: 180 kr.
Huvudarrangör: Brandt Contemporary Glass, 016 - 35 52 30.
Medarrangörer: Sparbanksstiftelsen Rekarne, City Hotell.

Onsdag 23 augusti kl 19.00 - Hvilsta Herrgård
Winduo
Kammarjazz med inslag av folklig reflektion presenteras av WinDuo, som funnits som grupp i 15 år. Duon består av de båda multimusikanterna Yasuhito Mori, bas och Anders Hagberg, sopransax och flöjt.
Entré: 100 kr.
Medarrangörer: Tontroll och Sörmlands Musik & Teater.

Måndag-Onsdag 4-6 september
Jazzkryssning till Helsingfors
Jazzkryssa till Helsingfors! Vi gör om förra höstens uppskattade arrangemang, nu med nytt innehåll! Du erbjuds en tilltalande och njutbar jazzblandning på båten och en delikat supé. Väl framme i Europas kulturhuvudstad, Helsinki, finns olika valmöjligheter för den konst- och kulturintresserade samt tid för egna strövtåg. Program och kostnad meddelas senare.
Huvudarrangör: Siljabutiken. Bokning på tel 016 - 51 23 00.
Medarrangör: SméJournalen.
Eskilstuna Jazzklubbs medlemmar erhåller rabatt.

Onsdag 20 september kl 19.30
Jam-kväll
Jam med bl a vårt husband: Anders Andersson, vibrafon, Hans Östlund, piano, Johan Sundström, bas och Jan Mårtensson, trummor.
Du som vill vara med och jamma, kontakta Anders Andersson på telefon 016 - 14 65 57.
Fri entré, Öppet kafé, All publik välkommen!

Torsdag 21 september kl 19.00 - Teatern
Grupo Eterno Son
med musiker och dansare från Cuba
Musikhögskolan i Havanna har fört ihop gruppen. Vi får en omväxlande och lärorik exposé över de kubanska musikstilar och traditioner som föregått salsan, från det afrikanska arvet, över rumba och chachacha till son. Kontrabas, bongos, gitarr, gitarr och tres, slagverk och dans plus att alla åtta sjunger, ger förutsättningar för en fartfylld kväll.
Medarrangörer: Tontroll, Eskilstuna Kultur, S:t Eskils skola och Musikskolan.
Entré: 100 kr för medlemmar / Övriga: 120 kr.
Förköp hos Sound-de-Light.
OBS! Eskilstuna Teater.

Lördag 30 september kl 20.00 - Teatern
Amerikanska sångerskan
Deborah Brown med Sandviken Big Band

Ett av landets förnämsta och populäraste storband gör en kortare turné i Sverige på endast 4 dagar med den amerikanska sångerskan Deborah Brown. Repertoaren är till största delen standards och välbekant material från "The Great American Song Book".
Entré: 120 kr med Folket-kort eller medlem i EJK / Övriga: 140 kr.
Förköp hos Sound-de-Light.
OBS! Eskilstuna Teater. Två set med paus.

Aug - Sep - Okt - Nov - Dec - Till sidans överkant

Söndag 1 oktober kl 18.00
Frifot
Efter en turné i USA får vi ta del av gruppen som triumferar som musiker. Lena Willemark verkar leva sig in i varje ord och ton, Per Gudmundson står för stadgan och Ale Möller för den hämningslösa musikaliteten. Äntligen, igen.
Medarrangör: Tontroll.
Entré: 100 kr för medlem i Tontroll eller EJK / Övriga: 120 kr.
Förköp hos Sound-de-Light.

Onsdag 4 oktober kl 19.30
Magnus Broo Quartet
Trumpetaren Magnus Broo har nyligen kommit ut med sin första CD i eget namn: Sudden Joy. Recensenterna jublade, både över plattan och konserterna i samband med skivsläppet. Medmusikerna är valda med stor omsorg: Torbjörn Gulz, piano, Mattias Welin, bas och Jonas Holgersson, trummor. Musiken är intensiv och kan beskrivas som häftig hardbop i god 60-talsanda.


JazzFest 2000
10-14 oktober
5 dagars musikfest avslutas med
TunaJazzen - Lördag 14/10

Då sker även stipendieutdelning ur
Börje Fredrikssons Minnesfond
Klicka här för detaljerat program!


Onsdag 11 oktober kl 19.30
Jam-kväll
Jam med bl a vårt husband: Anders Andersson, vibrafon, Hans Östlund, piano, Johan Sundström, bas och Jan Mårtensson, trummor.
Du som vill vara med och jamma, kontakta Anders Andersson på telefon 016 - 14 65 57.
Fri entré, Öppet kafé, All publik välkommen!

Onsdag 18 oktober kl 19.30
Magnus Lindgren Kvartett
Magnus Lindgren
är en av landets absolut största unga begåvningar. Tillsammans med Jojje Wadenius gjorde han hos oss succé vid 2 tillfällen under hösten 1999 och senast framträdde han med våra allra förnämsta svenska jazzmusiker den 6 juni på Carnegie Hall i New York. Magnus hör vi på både tenorsax och flöjt. Övriga musikanter är Mathias Algotsson, piano, Fredrik Jonsson, bas och Jonas Holgersson, trummor. Vi bjuds på musik i jazzens mittfåra med mainstream och bebop.

Onsdag 25 oktober kl 19.30
"A Tribute to Charlie Parker"
En av de största stilbildarna inom den moderna jazzen, kanske den störste, skulle ha fyllt 80 år i år. Fem av Sveriges förnämsta jazzmusiker uppmärksammar detta genom en turné med ett program sammanställt av Charlie Parkers musik. Vi får höra Håkan Broström och Johan Hörlén på altsaxofon, Jan Lundgren, piano, Martin Sjöstedt, bas och Bengt Stark, trummor.

Aug - Sep - Okt - Nov - Dec - Till sidans överkant

Onsdag 1 november kl 19.30
Jam-kväll
Jam med bl a vårt husband: Anders Andersson, vibrafon, Hans Östlund, piano, Johan Sundström, bas och Jan Mårtensson, trummor.
Du som vill vara med och jamma, kontakta Anders Andersson på telefon 016 - 14 65 57.
Fri entré, Öppet kafé, All publik välkommen!

Lördag 4 november kl 20.00 - Teatern
Viktoria Tolstoy med New Eskil Big Band
Viktoria Tolstoy
har på kort tid blivit en av våra mest älskade jazzsångerskor. Hon slog igenom redan som 19-åring med CD:n "Smile, Love & Spice" och är den första svenska jazzartist, som spelat in på legendariska skivmärket Blue Note. Tillsammans med Eskilstunas eget storband New Eskil Big Band, får vi möjligheten att njuta av den sångerska, som kallats för Monica Zetterlunds arvtagerska.
Entré: 140 kr med EK-kort eller medlem i EJK / Övriga: 160 kr.
Förköp hos Sound-de-Light.
OBS! Eskilstuna Teater. Två set med paus.

Onsdag 15 november kl 19.30
Louis Armstrong, 100 år
Jazzin' Jacks hyllar Armstrong

Äntligen är dom här! Jazzin' Jacks från Helsingborg har stått på vår önskelista under många år. Bandet bildades 1981 och är ett av Sveriges populäraste och mest bokade tradjazzband med många engagemang också ute i Europa och USA. I hög grad har Jazzin' Jacks inspirerats av Louis Armstrong All Stars från 1950-talet, vilket klart framgår av deras CD-skivor, speciellt "Snatches of Satch" från 1995. Sextetten består av Jack Andersson, trumpet, Hans Ingelstam, trombon, Lasse Karlsson, klarinett och sång, Bengt Ahlcrona, piano, Gunnar Nilsson, bas och Anders Lagerlöf, trummor.

Onsdag 22 november kl 19.30
Casablanca Big Band och Musikskolans Improvisationsgrupper
Musikskolans elever får här chansen att visa upp sig under en hel kväll. Dels får vi höra flera improvisationsgrupper i mindre konstellationer och dels lyssnar vi till Musikskolans storband, Casablanca Big Band, som spelar fusion och jazz med ungdomlig intensitet och glöd.
Fri entré, Öppet kafé, All publik välkommen!

Söndag 26 november kl 17.00 - Konserthallen
"Bach Goes to Town" eller "I Bachspegeln"
250-årsminnet av J S Bachs död firas i år världen runt.
I Konserthallen hör vi i 2 avdelningar:
- Lars Roos vid flygeln
- Putte Wickman med Claes Crona Trio

Millenniets störste musiker m.m. och av många även betraktad som den förste improvisatören och "jazzens fader" hyllas här i en unik konsert med några av våra absolut främsta musiker. I den första avdelningen framför Lars Roos en rad stycken av Bach och spelar även andra kända mästares verk. Efter pausen framför Putte Wickman och Claes Crona Trio flera Bach-stycken i speciella arrangemang och med jazzprägel: "Siciliano", "Hommage au Bach", Benny Goodmans "Bach Goes to Town" men även en del annat smått och gott från jazzrepertoaren. I trion hör vi Claes Crona vid flygeln, Hans Backenroth, kontrabas och Petur "Island" Östlund, trummor.
Entré: 180 kr med EK-kort eller medlem i EJK eller Musikfrämjandet / Övriga: 200 kr.
Förköp hos Sound-de-Light.
OBS! Konserthallen, Stålfors. Två set med paus.
Medarrangörer: Musikfrämjandet och Musikskolan.

Onsdag 29 november kl 19.30
Patrik Boman 7 Piece Machine
med engelske trumpetaren Guy Barker

En riktig drömkonstellation har basisten Patrik Boman här lyckats samla i sitt nya band, som gjorde sin första spelning i början av 1999. Efter medverkan på Skeppsholmens Jazz och Blues Festival sommaren 1999 och en turné under hösten spelade gruppen in sin första skiva. Stor publiksuccé! Patrik Boman har förutom den engelske trumpetaren Guy Barker engagerat några av Sveriges bästa solister i sitt band: Per "Texas" Johansson, tenorsax och klarinetter, Karl-Martin Almqvist, tenorsax och altflöjt, Gunnar Bergsten, barytonsax och flöjt, Peter Nordahl, piano och Jesper Kviberg, trummor.

Aug - Sep - Okt - Nov - Dec - Till sidans överkant

Onsdag 6 december kl 19.30
Good Morning Blues
med bla sångaren
Claes Janson

Äntligen får vi höra GMB på vår egen scen. Var ute i god tid bara, eftersom det nästan alltid blir UTSÅLT med Claes Janson på scenen. I bandet hör vi Bosse Broberg, trumpet, John Högman, saxofoner, Thomas Arnesen, gitarr och sång, Jan Wärngren, piano, Thomas Lindroth, bas och sång, Björn Sjödin, trummor samt Claes Janson, sång och gitarr. Vi bjuds på bluesbaserad musik och en repertoar med utflykter in i jazzens revir. Här kommer det att svänga med ett rejält bluesgung.
Entré: 100 kr för medlem i EJK / Övriga: 120 kr.
Förköp hos Sound-de-Light.

Torsdag 14 december kl 19.30 - Teatern
Julkonsert med
Swedish Swing Society
och ungdomskör under ledning av
Ing-Marie Janzon

Fullsatt på Teatern vid motsvarande konsert inför julen 1999! Det här är för de flesta swingmusik, när den är som allra bäst. Garanterar det gör som bekant Ulf Johansson Werre, piano, trombon och sång, Lars Erstrand, vibrafon, Antti Sarpila, klarinett och Björn Sjödin, trummor. Kvartetten fick äran att inleda konserten vid det storslagna gästspelet av svenska jazzmusiker på Carnegie Hall i New York den 6 juni i år. Inför julen medverkar den här gången också en ungdomskör från Eskilstuna under ledning av Ing-Marie Janzon. Repertoaren består av psalmer och annan körrepertoar i samarbete mellan kören och Swedish Swing Society samt även jazzkonsert med enbart kvartetten, allt i julens tecken.
Entré: 120 kr med Folket-kort eller medlem i EJK / Övriga: 140 kr.
Förköp hos Sound-de-Light.
OBS! Eskilstuna Teater. Två set med paus.


Aug - Sep - Okt - Nov - Dec - Till sidans överkant

Tillbaka till "Historik"